søndag 29. mai 2016

Kvardagspastellar III


tirsdag 24. mai 2016

Fint nett no

- feire Askils bursdag på søndag med kaffibesøk og kaker
- bake Underbara Claras kladdkaka med mandelmel; da blir den glutenfri og om mulig ennå bedre!
- veldig koselige tilbakemeldinger på instagram på det at jeg skal starte opp igjen med Vetle Eple etter sommeren
- Inga som sover natten igjennom flere ganger på rad
- kjøpe fine barneklær secondhand via instagram
- klisjehjemmet.no
- hvor grønn hagen vår er blitt på bare noen dager og tenke på ripsen og bringebærene jeg skal plukke i sommer
- Mariell/Hjartesmils bilder fra husopppussing
ikke så fint:
- Inga har begynt å få to tenner samtidig, noe som gir henne stort ubehag og beste lindringen er når jeg gnir gommene hennes med lillefingeren min

fredag 20. mai 2016

Ei stille stund

Midt på dagen tar Inga seg en skikkelig lang lur, gjerne på over to timer. 
Det er en merkelig stillhet i huset da, jeg tar meg selv i å liste meg rundt for å ikke vekke henne, hysje på kaffimaskinen og setter meg ved spisebordet for å ikke forstyrre der hun ligger godt pakket inn på sofaen. Da kan jeg drikke kaffien mens den er varm, strikke noen runder, lese avisen og ta meg meg en bloggleserunde. I kjelleren durer vaskemaskinen, Rosa ligger å purrer i stolen sin og innimellom kommer Inga med noen lykkelige sukk i søvne. 
Permisjonslivet er fint!

tirsdag 17. mai 2016

Hurra for 17.mai!

Gratulerer med dagen! I år feirer vi for første gang som fastboende her på Dale, selv om vi har feiret her tre år på rad.
Planen er å gå i tog, kose oss med god mat og venner på skoleplassen og så invitere familie på kaffibesøk i ettermiddag. Bordet er dekket, Pavlovabunnen er stekt og finstasen er klar. Håper dagen blir fin der du er! 

tirsdag 10. mai 2016

Fint nett no

- at Inga er blitt 10 uker gammel!
- den nyinnkjøpte bodyen i ull/silke/bomull fra den lille nettbutikken lalune.no, nydelige plagg og perfekt nå som det begynner å bli sommerlig men fortsatt et lite kjølig drag i lufta
- første bukett fra egen hage
- lekekamera i tre fra The Lovely June på etsy.com
- Ingas første lange togtur gikk over all forventning og Iben kunne leke fint i lekerommet uten oss
- finne frem sommerklær og pakke vekk ull
- alle bestemors fem oldebarn samlet i samme hage en lørdags formiddag; tror hun hadde følt seg stolt over de fine barna
- første middag ute i hagen
- bunadskroppen 2016 (festdrakten passer etter fødsel!)
- å begynne så smått å sy for andre igjen
ikke så fint
- et vannledningsbrudd førte til at hele Dale mistet vannet i går og skolen & barnehagen måtte stenge. Litt tungvint å være hjemme med en baby som ikke syntes steikende varme var så kjekt og en storesøster som helst ville være i barnehagen

mandag 9. mai 2016

Fra mammas kjøkken

Mamma har mye fint i kjøkkenskapene som jeg husker fra jeg var liten som hun ikke bruker lenger. Kruset husker jeg best som en kakaokopp (laget i Korea) og krukken med lokk husker jeg vi hadde salt i. Nå er begge på plass på vårt kjøkken og får forsette tilværelsen her.

mandag 2. mai 2016

Ingas gym

Det meste av babyutstyret som Iben hadde ble funnet fram og gjennomgått når jeg fant ut at Inga var underveis. Men jeg bestemte meg kjapt for at vi skulle ha en ny babygym. Den vi hadde var et stort plysjbeist  med matte og med svake borrelåsfester slik at lekene måtte være ekstra lette og siden lekene som originalt fulgte med hadde forsvunnet var det en god avgjørelse.
Denne fine i tre er fra Sprell og man kan henge egne leker på den og plassere den over f.eks Moseskurven, i dobbeltsengen eller en matte på gulvet. I dag ble den redningen når Inga ikke ville sove mens jeg begynte på middagen. Da lå hun fornøyd på kjøkkenbordet og hørte på spilledåsen i mellomtiden. Gøy med gym!