fredag 12. februar 2016

Gledelig fredag!


Kanskje siste fredag før lillesøster kommer? Ha en fin helg!

onsdag 10. februar 2016

Nedtelling til termin - 14, 13 og 12 dager igjen- en liten stabel med plagg

Det ble sydd og strikket i starten av uken også, men glemte å oppdatere på bloggfronten (mye bedre på instagram).  Dagene går sakte fram mot termindato, så det er fint å kose seg med håndarbeid i innspurten, for det blir nok ikke mye tid til det etterpå! 
Smetteskjerfet er en gratis oppskrift fra Sandnes garn og det var akkurat nok igjen etter luen jeg strikket tidligere. Fargen er en av mine favoritter i Sandnes merinoull; gammelrosa!
Ikke at lillesøster har behov for mange penkjoler de første månedene av livet, men lysten til å lage en liten en kom over meg. Liberty-resten holdt nesten til hele bærestykket, men todelingen ble en fin detalj i ryggen.
Den lille vesten fant jeg oppskriften til på Ravelry, men på pinne 6.5 og med supertjukt garn synes jeg ble ble for voldsomt for en liten baby. 
I stedet valgte jeg å strikke den på pinne 4,5, dobbelt tråd med Pickles extra fine merino i fargen "Rouge" og dbblet maskeantallet. Ellers fulgte jeg oppskriften, om jeg strikker den igjen vil jeg nok gå for en knapp til.

søndag 7. februar 2016

Nedtelling til termin - 15 dager igjen- rilletrøje

Rilletrøjen fra Babystrikk på pinde 3 er klar til lilleøster! 
Siden jeg helst strikker med litt tykkere garn valgte jeg å lage denne med en tråd Pickles pure wool og en tråd Pickles silkmohair. Etter skylling blir det en veldig mjuk og pusete kombinasjon og fargen minner meg om jordbærstrøet man får på softis. 

lørdag 6. februar 2016

Nedtelling til termin - 16 dager igjen- luestrikk

Djevellua fra Myk Start har stadig vekk vært på pinnene i høst og vinter. Jeg har variert størrelsene ved å regne om mønsteret og bytte garn/pinner, så lillesøster har luer klar til bruk fra de første dagene til høsten igjen. 
Den har også vært en favoritt å gi i barselgave. 
Siste av pinnene er den grønne i baby alpakka silke, en rest fra ei lue lue jeg strikket til Iben i fjor.

fredag 5. februar 2016

Nedtelling til termin - 17 dager igjen- kjapp smekke

Smekker er alltid lurt å ha rikelig av (og gulpekluter; vi som trodde 5 pakkningen vi kjøpte var nok). Mjuk voksduk (også kalt tekstilvoksduk) og skråbånd alt en trenger!

Å få skråbånd skikkelig til kan være en prøvelse og en stor irritasjon når sømmen "glipper" på baksiden, her lærte jeg en veldig kjekk teknikk!

torsdag 4. februar 2016

Nedtelling til termin - 18 dager igjen- restefest

Lillesøster kommer til å sove mest i kurven eller i vår seng i starten, men sengen hennes er klar og dagens prosjekt var en vimpelrekke til pynte opp et ellers hvitt soverom.
Jeg er veldig glad i å sy med Libertymønster og synes det er vanskelig å kaste biter som er for små eller korte til å bli nye plagg. Så en vimpel er perfekt til restestoffprosjekt!
Og ikke komplisert; jeg klippet ut trekanter (lagde en pappmal) i dobbel stoff, både Libertyrester og ensfargede. La rett mot rett, sydde tett søm, vreng, press med strykejern og lagde et skråbånd av naturfarget bomull. 
Legg bitene inn i skråbåndet, lukk og fest med knappenåler. Jeg valgte å ha ca 1 cm mellom bitene. Sy såpass langt ut i båndet slik at sømmen "fanger" på baksiden også. Stryk en gang til og heng opp!

onsdag 3. februar 2016

Nedtelling til termin- 19 dager igjen- vest til Iben

I dag er det Ibens tur! Dette stoffet har jeg hatt liggende en stund og jeg har ventet på at det perfekte vestmønsteret skulle dukke opp. Iben er ikke så positiv til hjemmelagde plagg om dagen (luer og votter til nød og da det være rosa) men jeg har et lite håp om at denne blir hyggelig mottatt i ettermiddag!
Mønsteret i størrelse 3-4 årer gratis å laste ned fra bloggen til Maija Ukko, en finsk designer (veldig fin blogg og nydelige bilder!).
Det quiltede stoffet er fra Japan og det blekrosa er bomull fra Stoff og Stil. Veldig grei og kjekk søm, som ikke tar lang tid og passer utmerket å prøve seg på som nybegynner.

tirsdag 2. februar 2016

Nedtelling til termin- 20 dager igjen- vårlige plagg

20 dager igjen til lillesøster skal melde sin ankomst (selvfølgelig kan hun komme når hun vil) og jeg er godt i gang med nedtellingen min som blir i håndarbeidets ånd. 
Da jeg gikk ventet på Iben fikk jeg dilla på å sy klær til henne og sydde omtrent et plagg per dag mot slutten. Etter å ha brukt høsten på å strikke til lillesøster er det så deilig å sy igjen, det går litt fortere også. I dag ble det noen vårlige plagg til skuffen hennes; en kyse i lin med Libertybånd og en romper i mjuk babykordfløyel som jeg faktisk har tegnet selv!

(Med litt hjelp fra IT-avdelingen min (altså Askil) skal jeg prøve å få lagd det som PDF-fil og dele med dere som kunne være interessert å prøve oppskriften?)

mandag 1. februar 2016

Fint nett no

- 21 dager igjen til termin, hvor er tiden blitt av?
- rilletrøjen jeg strikker til lillesøster i en farge som minner om jordbærstrøet man har på softis
- denne teksten som vekket gode minner om kropp i fri dressur i Sentralbadet
- rista surdeigsbrød med most avokado og pepper
- begynne å tenke på å sy en ny festdrakt til Iben om ikke det finnes en liten barnebunad i familien som kan passe
-lysten på en litt sunnere graviddille; blodappelsin, pekannøtter, pistasjnøtter og tørket mango
- spillelisten vi har laget til kjøreturen til KK når fødselen starter; bare så det er sagt er mange av titlene er valgt med glimt i øyet
- babyklærne fra Caramel Baby & Child; så mye nydelig!