lørdag 16. juli 2016

Ei uke i Balestrand

Etter ei veldig fin uke i Balestrand med besteforeldre var det likevel deilig å komme hjem til Dale i går. Dette er vår første sommer som en familie på fire, med de hensyn som må taes for at alle skal ha det kjekt. Vi tok hurtigbåten fra Bergen, noe som alltid har vært veldig behagelig men nå var det satt inn en mye mindre båt og det var ikke lekerom eller egne barnevognplasser slik som på de andre båtene (de fleste småbarnsforeldre nikker nok gjenkjennende til følelsen av at ting bare flyter etter noen minutter ut i reisen).
Men vi hadde en fin tur, Inga tok sin første båttur med sovende ro, Iben ble kjent med ei anna jente som også likte Elsa og vi voksne fikk drukket kaffi og strikket. 
Balestrand var like fin og sjarmerende som alltid, men været det første dagene var ikke så sommerlig. Da var det godt å kunne søke tilflukt på Vindreken café. Dette tilhører Norsk Reiselivsmuseum og ble åpnet i sommer. Stilrent og kan bli skikkelig bra (pluss for tegnebord, stellerom og et hjørne med benk hvor man kunne amme uten å føle seg beglodd).
 Askil og jeg fikk også tatt oss en liten tur alene mens Inga sov i vogna, da stoppet vi innom Kviknes hotell og hadde en fika i en av de nydelige salongene.
 Endelig kom sola og vi fikk to dager med bading på den nye stranda. Mjuk sand og deilig temperatur i vannet, det var så vidt vi fikk Iben ut av vannet!
Et besøk på Ciderhuset er alltid et must når vi er der. Jeg kommer til å drømme om dette ostefatet lenge!
I alt; en herlig tur! Vi er så heldige å kunne ha et helt hus å bo i når vi er der, fullt med barndomsminner og alt som gjør det svært komfortabelt å være en småbarnsfamilie på tur.
Nå er det noen dager hjemme på Dale med klesvask og småturer til Voss og Evanger før vi skal på toget til Østlandet. Iben er ihvertfall beroliget med at det er lekerom om bord!

2 kommentarer:

  1. Var i Balestrand en gang som liten, så ble litt nostalgisk nå.. Så fint der.

    SvarSlett