mandag 31. august 2015

Mer vest

Jeg vet jeg har vist fram denne typen vest mange, mange ganger før. Men det er gode grunner til at denne stadig vekk blir strikket; den er så perfekt til barnehagebruk og lett på pinnene. Denne gangen fikk Iben velge farge selv og det ble en deilig gråblå i Drops Nepal.
Nå begynner det å bli litt høstlig om morgenene på vei til barnehagen og da er denne lun og fin å ha under jakka. Tror jeg må lage enda en innimellom all babystrikken, kanskje nøstene mine med Pickels Merino tweed i Løvfall blir neste Ibenprosjekt?

lørdag 29. august 2015

Babystrikk

Ikke overraskende ble det veldig fristende å begynne å kjøpe garn når jeg fant ut at nummer to var underveis. Valget falt på mjuke fine garn i noen av mine favorittfarger. Det grå er Extra Fine Merino fra Pickles i fargen Platina og de hvite hespene er Abuelita Merino i fargen Ubleket. Det gule garnet kjøpte jeg i går etter jeg hadde vært på ultralyd. Det var kun to okergule igjen og de måtte bli med. Når garnet i tillegg heter Hjerte var jeg solgt. Det kommer fra Hillesvåg ullvarefabrikk og er i fargen Brunlig lys gul.
Så hva skal man strikke? Fordelen med en februarbaby er utvilsomt at det blir behov for varme klær. På strikkelista per er en rilletrøje i flaskegrønn merino underveis, det var det var det første prosjektet jeg våget å ta på pinnene. Jeg har lyst til å lage en Olivias omslagsjakke  i hvitt og votter/luer fra Nøstebarn i grått. Det gule føler jeg blir flott til en romper eller selebukse. 
Åh, for en luksus er det å blad i hefter og finne prosjekter. Jeg kunne ikke strikke når jeg ventet Iben, men sydde mange plagg til henne. Det blir nok den del søm denne gangen også og jeg tenker å bestille Libertystoffer til småplagg og ting til barnerommet etterhvert. Men i mangel av et skikkelig syrom om dagen er strikkingen lettest å komme i gang med. Det blir mye håndarbeidsprat her framover, så beklager til de som ikke en opptatt av det. Nå som blogggleden er tilbake for fullt har jeg lyst til å dele prosjekter her inne i stedet for kun på Håndarbeidet.

fredag 28. august 2015

Her er den egentlige grunnen til at det har vært stille på bloggen i sommer. I februar blir vi en familie på fire og hadde første møte via ultralyd i dag. Det har vært en tøff sommer med mye kvalme og trøtthet, i tillegg til alt som skulle gjøres før salg og flytting. Men nå er formen mye bedre og jeg har virkelig begynt å glede meg til å møte den lille. Per nå vet vi ikke kjønnet, men jeg har hamstret kjønnsnøytralt garn i hele sommer og har planlagt mye strikk!

tirsdag 25. august 2015

Fint nett no

fra arkivet
- å planlegge en liten husmorutflukt til Bergen på fredag
- når Iben kommer løpende til porten når jeg henter i barnehagen
- dokumentaren om Ethel Kennedy; damen som stod igjen med 10 barn og et i magen da Robert Kennedy ble drept. Vakkert laget av datteren som aldri fikk oppleve faren sin
- norske epler i butikken
- denne kjolen fra Toast
- hvor deilig og avslappende det er å sitte med beina høyt med et strikketøy i hendene
- at man er på hils med de godt voksne damene i nabolaget, selv om man ikke har hilst på hverandre før
- planer om å strikke meg en høstjakke fra Pickles 
- å bla lengtende i IKEA-katalogen og glede seg til å få sette ut nytt hjem i stand

søndag 23. august 2015

Helg

Nattkjole-matching, pusekatt som følger med fra trappen, små hender som hjelper til med å bake kanelsnurrer, strålende sol og blå himmel og noe kaldt med rips fra hagen til dessert.

fredag 21. august 2015

God fredag!

Fredagsvanen med D2, blomster og noe godt til kaffikoppen har blitt med til Dale også. 
Og når det er mulig å få tak i begge deler på nærbutikken, føler jeg meg ennå mer hjemme her (i stedet for å vente på at Askil kjøpte med fra byen). Vi begynner å komme i orden her i huset og jeg finner ting jeg leter etter blant kasser og bager.

Det grønne huset vi vurderte å kjøpe viste seg å ligge for vanskelig til med tanke på vår bilfriehverdag, så vi valgte å la det gå. Men huset rett over veien her i nabolaget kommer for salg snart og vi håper det går vår vei.
Nå skal husmortornadoen gjøre sitt for å få huset i stand til helgen og jeg har lovet Iben vaffelfika på Coop-kafeen etter barnehagen. Ha en fin helg!


mandag 17. august 2015

Ettermiddagssysler

 En av de store gledene med å slippe fulle busser og rushtrafikk er at ettermiddagene plutselig blir lengre og man har tid til å rusle hjem, hjelpe bestemor med å vanne blomster og leke før middag.
 Da er det ekstra kjekt med en stor hage og et eget lekehus med møbler, kjøkken og alt man trenger til å servere ute i hagen! 
Rosa har forresten funnet seg godt til rette her på Dale. Hun har funnet flere favorittplasser i huset og utforsker hagen. Jeg tror hun også har møtt på noen av nabokattene, skal man dømme ut i fra lydene fra kjøkkenvinduet.

søndag 16. august 2015

Fint nett no

- lage plakater til kjekke kulturarrangement i Dale Forsamlingshus
- kjøleskapskald Dronningsjokolade til kaffikoppen
- de første kjølige dragene av høstluft om kvelden
- plukke en neve markjordbær på kveldstur
- lille, men innholdsrike Vaksdal folkebibliotek
- planlegge bursdags/kjærestetur til Oslo i november; lekkert hotell, god mat og mange butikkstopp på Grünerløkka (endelig får jeg besøke Pickles!)
- snart ett års bryllupsdag

torsdag 13. august 2015

I hus

Mens vi venter på at drømmehuset skal legges ut for salg og bli vårt, bor vi sammen med Askils foreldre. Fra første gang jeg var på besøk i huset har jeg følt meg hjemme her, det er et lunt og stort hus med mange barndomsminner for Askil. Iben har til og med pekt på barnebilder av sin far og sagt "pappa". Når vi bestemte oss for å flytte før vi hadde kjøpt var det en flott løsning å bo her i mellomtiden. Vi har delt etasjene i mellom oss og Iben synes det er stor stas å få komme på besøk på loftet og det er kjekt å vinke til bestemor og bestefar når de kommer inn porten på ettermiddagen.
En slags generasjonsbolig, kanskje? 

Over helga skal vi på visning på et lysegrønt hus med hage og lekestue, det hadde vært et fint sted å bo! 
Krysser fingrene!

mandag 10. august 2015

Små blå

I dag har Iben hatt sin første tilvenningsdag i barnehagen og det var utrolig deilig å slippe buss og rushtrafikk i morges. Hun koste seg og vi foreldre har fått lavere skuldre med tanke på alt det nye i hverdagen vår. Etterpå gikk vi på den lokale Coop-cafeen og feiret med kaffe og vaffel. På vei hjem ville Iben plukke blomster og valget falt på noen fine forglemmegeier. 
Bare å ha tid til slikt og ikke måtte stresse for å rekke en buss er en utrolig luksus.

fredag 7. august 2015

Bergen ---> Dale

Det har vært en stille sommer her på bloggen, mest fordi det skjer mye på andre fronter. Siden ferien begynte har tida gått med til å rydde, pakke, male og klargjøre til salg. Vi kom i mål og leiligheten blei solgt etter første visning. 
I morgen flytter vi, møblene kommer etter i september. Husplanene har måttet ligge på is fordi det rett og slett ikke dukket opp noe som passet våre preferanser (men vi har et i kikkerten som kommer for salg snart). Men vi mellomlander hos mine svigerforeldre slik at Iben kan begynne i sin nye barnehage og vi kan få følelsen et slags kvardagsliv i mellomtida. Nå er nesten alt pakket ned og det er siste natta her på Landås. Litt rart og vemodig at vårt første skikkelige hjem skal snart være noen andres, men avgjørelsen om å leve roligere, nærmere familie, med korte avstander og mer plass veier opp for det.

Jeg har også vært i tenkeboksen om veien videre for bloggen, med tanke på Iben og hva jeg deler. Merkelig, for når jeg skrev dette innlegget føltes det helt ok å følge den linjen.
Men i bunn og grunn handler bloggen om mer enn bare Iben, som naturligvis er høydepunktet i hverdagen min. Så etterhvert som vi kommer i hus og begynner prosessen der med å få hjemmet vårt i stand har jeg lyst til å fortsette å skrive som tidligere. I mellomtida har jeg startet bloggen Håndarbeidet hvor jeg deler hva jeg lager og hva som inspirerer meg med symaskinen. Nå ønsker jeg med et skikkelig arbeidsrom!

Håper du har hatt en fin sommer!