søndag 6. desember 2015

Julesmak

Iben og jeg bakte sammen i dag også, det er blitt en fin søndag i advent-tradisjon for oss. Som jeg håper vi kan fortsette med i mange år sammen med lillesøster. Valget falt i dag på den klassiske krydderkaka (som er fri for egg) og etterhvert som den stekte ble det skikkelig julelukt i huset! 
Oppskrifta er til en liten langpanne (20 cm x 30 cm):
1 dl Kefir eller annen surmjølk, 3,5 dl sukker, 2 ts kanel, 2 ts malt nelik, 1 ts natron, 
2 ts tyttebærsyltetøy, 75 gram smelta smør og 5 dl hvetemel. 
Bland sammen alt det tørre. Rør kefir og tyttebærsyltetøy sammen med smelta smør og bland inn i det tørre. 
Om røren virker for tørr kan du tilsette litt mer kefir. 
Ha i en bakepapirkledd form og stek på 200 grader i ca 30 minutter (følg med etter 25 minutter). Vi lagde melisglasur med appelsinjuice og litt appelsinskall raspet på toppen, noe som gjorde at det smakte ennå mere jul!

Tenk at det er andre søndag i advent allerede, håper søndagen har vært fin!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar