onsdag 29. oktober 2014

Siden sist

 Nyvaska hus klart for bursdagsselskap
Kvardag og fest; ballongene er her ennå
Iben har blitt opptatt av bladene på bakken og plukker med seg et på vei hjem hver dag
Ruskevær, vi har sluppet unna det verste her på Landås, bare håper Bergensbanen tørker opp til fredag morgen slik at jeg kommer meg til Oslo og husmorhelg. Ny tunika til Iben med elefanttrykk
Vakre Nordnes, jeg går gjennom dette smauet på vei til barnehagen. Jenta i rødt og som insisterer å bære en posene jeg har med meg når jeg henter.
Lommebok med gulltrykk, dette motivet skal jeg jobbe videre med. Endelig kunne jeg hente kaffekoppene våre på Illums, Teema er så flott og tidløst!

mandag 27. oktober 2014

Bursdagsstrikk og bryllupsstrikk

 Iben er så heldig som har strikkekyndige i familien når mor knapt kan fullføre et skjerf i rillestrikk (lavterskelstrikk er en passende term). Nå har Iben fått to nye praktplagg i garderoben i herlige farger.
Vesten er en bursdagsgave fra tante Hanne og heter "Fly with me".
 Rillejakken ble strikket av bestemor til bryllupet og passet også flott til bursdagskjolen. Skjørtet er sydd av en prøvelapp jeg trykket før helgen og sølvtøflene er fra "ventekassen" og ble kjøpt inn når Iben var nyfødt. Alt passer så fint sammen og Iben blir ei velkledd frøken i vinter.

(En "ventekasse" er forresten utrolig praktisk og økonomisk; handle inn til de neste sesongene når det er salg eller ting man finner på loppemarked/Fretex. Spesielt gode uteklær til barnehagen er ofte kostbart. Til denne høsten har jeg kun kjøpt ei lue til 19 kroner på Fretex, resten Iben trenger av ullklær, tjukk ull, regntøy, vinterdress etc. ble kjøpt på salg i fjor!

lørdag 25. oktober 2014

Bursdag!

I dag er det to år siden Iben ble født på natta og et helt nytt liv begynte! Vi har feiret med selskap med små og store venner, kaker og lek. 


Sommerfuglkaka ble en stor suksess, min første glutenfrie bløtekake!
 Hun fikk utrolig mye flott i gave; klær, hjemmestrikk, bøker, dyr, leker og matvarer til lekekjøkkenet.
Vel blåst for en knallfin dag, Iben var ikke i seng før 20.30. Hun ville nok ikke at dagen skulle ta slutt!

fredag 24. oktober 2014

Gledelig fredag!

torsdag 23. oktober 2014

Fint nett no

- sortere Smarties etter farge til bursdagskaken Iben skal ha med seg i barnehagen i morgen
- kjøpe nelliker midt i uka
- se hele sesong tre av Girls på en dag mens man ligger sjuk i sofaen
- fine Fretexkupp; håndlaget trebrett fra 60-tallet, stoffer og den perfekte vinterlua til Iben for 19 kroner
- fin mandagslunsj med min gode Marte på Smakverket
- kjøpe bursdagspresanger til Iben og glede seg til å se henne pakke opp
- dette innslaget på Ekko om mor og datter-forhold
- at presenningen og stillaset som har stengt oss ute (eller rettere sagt inne) fra hagen i flere uker endelig er på vei ned.
- sette nye tekstiltrykkideer ut i livet og være særs fornøyd med resultatet
- at Iben blir større for hver dag som går. I dag fant hun selv fram matboksen hun ville ha og ville bytte smokkesnor til den fargen hun synes var best

søndag 19. oktober 2014

Høstlig og østlig

På fredag morgen tok Iben og jeg morgentoget til Østlandet. Det var utrolig flott over fjellet og Iben var en veldig grei reisekompanjong som tok turen med ro.  Askil fulgte etter når han var ferdig på jobb.
Vel framme i oldemorshus pyntet vi kake til pre-bursdagsselskap; sommerfuglkake med krem, jordbær og strø. Min favorittkake fra barndommen!
Viktig med smaksprøver
På Hønefoss var det høstlig med gule blader på bakken og grå tåke. Det ligger en barnehage rett ved huset og Iben fikk luftet seg og løpt rundt. Men selv små tøffe vestlendinger gi seg når det regner sidelengs og man nekter å ha votter på.
Da var det godt å komme inn i varmen og kose seg med kake og mini-selskap. Iben synes forsatt at bursdagssang er noe skummelt.
Senere tok Askil og jeg en liten bytur mens Iben sov. I et av parkeringshusene har de dekorert veggene med fotografier av byliv for mange år siden. Hønefoss er en koselig liten småby som jeg har fått et bedre forhold til etter jeg ble mor. Vi har våre faste vaner og steder vi må besøke når vi er her.

Vente på toget tilbake til Bergen
Iben er glad i å kjøre tog (første turen hennes var hun 8 uker gammel) og finner seg til rette i lekevogna, tar kontakt med andre barn og kan finne roen i setet sitt med tegnesaker,bøker eller en episode Pippi Langstrømpe. 
Om to uker skal jeg reise over igjen, da alene og helt til Oslo for en etterlengtet husmorferie!

onsdag 15. oktober 2014

Oktober for to og ett år siden


Det var nydelig høst ute
I magen lå en liten jente og Rosa måtte ha magetid hver dag

Garderoben var klar

En siste fika før fødselen

Så kom hun, Iben Ingeborg!
Trilling i Nygårdsparken
De øynene!

Mor og barn-matching


Høstferie hos oldemor og oldefar på Ringeriket. 

Høstkåpen gjennom minst tre år. 100 kronerskupp fra Fretex

Små føtter

Kvardagslivet med barnehageunge

Om ti dager har vi en toåring i hus!