søndag 16. februar 2014

Epler og pærer.

Eplekake er så godt og stor favoritt her i heimen! Ei skrukkete pære fikk lov å bli med på festen! Denne versjonen er glutenfri og bakt med bokhvetemel. Den bakes til vanlig med hvetemel men ble bakt glutenfri av hensyn til svigermor. Normalt sett ville jeg bakt den en dag før med hvetemel, men siden glutenfribakst ofte blir fort tørr ble denne bakt rett før servering.
 50 gram godt smør, 1 egg, 1 1/2 dl sukker, 1 1/2 dl melk, 4 1/2 dl mel, 1 ss bakepulver, 1 ts vaniljesukker, 3 epler eller pærer som er vasket og i passende biter, 2 ss sukker og 2 ts kanel.
 *
Smelt og avkjøl smøret. Ha sukker og kanel over eplene/pærene i en bolle og fordel det godt. Pisk sukker og egg og ha i melk og smør. Vend inn alt det tørre og hel over i en smurt springform eller en liten langpanne med bakepapir. Legg frukten over. Stekes på 175 grader i ca 1 time (sjekk etter 45 minutter. Herlig sammen med pisket krem!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar