søndag 12. januar 2014

Når livet gir deg sitroner.

Hurra for helg og noe god til søndagskaffen! Det er ikke ofte jeg gleder meg så til helgen er over, men etter denne uka virker mandag morgen utrolig fristene med blanke ark og overskudd. Det viste seg at Iben hadde falsk krupp og fredag kveld endte vi på Barneklinikken. Hun fikk behandling og sov sin beste natt på flere dager. Vi kom fort til (godt når man bor så nærme sykehuset) og møtte veldig flinke folk. Iben var naturlig nok rasende på alt styret med stetoskop, fremmede folk og medisiner, men sovna godt i vogna etterpå. 
Til kaffekosen i dag bakte jeg sitronmuffins, enkelt og friskt. Denne røren er nok til ca 16-20 muffins, jeg fyller opp  med 2/3 røre og bruker doble former (evnt. former i muffinsbrett).
*
3 egg, 2 1/2 sukker, 2 ts vaniljesukker, 100 gram godt smør, 1 dl lettmelk, 2 ts bakepulver, 3 1/2 dl hvetemel, saft og skall fra en godt vasket sitron.
*
Sett ovnen på 180 grader. Pisk egg og sukker til eggedosis og ha i vaniljesukker og bakepulver. Smelt smør og rør inn melken. Ha i mel og smørmelken halvt om halvt mens du rører. Ha så i sitronskall og saft til slutt. Hell i formene og stek i ca 20 minutter. Avkjøles på rist.
God søndag!

2 kommentarer:

  1. Høres forfriskende fine ut! Må utprøves. God bedring til I!
    -s

    SvarSlett
  2. Syke barn er ikke noe særlig- godt det var den falske kruppen, men skummelt uansett. Vi har akkurat blitt ferdig med brennkopper.

    SvarSlett