fredag 29. november 2013

Kokosknask.

Kokostopper er så gode og de er veldig enkle å lage. Perfekt å putte på et fint norgesglass, knyte et bånd og gi vekk om man skal på kaffibesøk! De inneholder verken gluten eller melk om noen skulle ha matallergi.
 Du tar: 4 stk eggehviter, 180 gr melis, 250 gr kokosmasse, ½ ts vaniljesukker.
Pisk eggehvitene. Bland alt det tørre i en stor bolle og vend forsiktig inn eggehvitene. Bruk en spiseskje til sett små topper på platen med bakepapir. Stekes på 180 grader i ca 15 minutter.

Sånn går no dagan.


Det er vært ei stille uke. Jeg har vært hjemme med omgangssyke, Iben jobber med å få ut to jeksler og vært fryktelig urolig om natten. Det har gått mye i Farris, Downton Abbey og lavterskel strikking (jeg kan knapt grytekluter og pannebånd). Endelig begynner energien å komme tilbake. Godt det er helg!

søndag 24. november 2013

Søndagssnø.

Det er min tur til å stå opp med Iben på søndager og i dag våknet vi til kritthvit hage, liljer som hadde sprunget ut i løpet av natten og honninglysene som ble kjøpt på Steinerskolens julemarked i går luktet godt. Ganske idyllisk. Iben leker fornøyd med Pippidukken og jeg drikker kaffe, perfekt start på en deilig søndag. Ha en fin en!

fredag 22. november 2013

Gledelig fredag!

torsdag 21. november 2013

Fint nett no.

Jeg gleder meg til det blir helt vinterhvitt ute og fotolyset kommer tilbake. Men det er kjekt å mimre med bilder man tok for en tid tilbake!
 - i morgen kommer det tre fine damer rett fra natttoget og hit for å spise frokost.
- at vi skal ta turen til julemarkedet på Steinerskolen i helgen, åh, som jeg gleder meg!
- vi er invitert i 2 års dag på søndag.
- å vente på svar på en jobbsøknad og ha store sommerfugler og virkelig ønske seg den.

 - ha ordnet til togbilletter til romjula på Østlandet (de tre siste plassene i familievogna!)
- en liten jente som er blitt så flink til å gå selv og lyser av stolthet.

onsdag 20. november 2013

Snø!


 I dag testa Iben snøen ute i hagen! Ganske spennende, men akk så vanskelig å stabbe i ny vinterdress og vintersko. Da var det kjekkere å sette seg og lage snøkaker.

Pepperkakebaker.


De fleste barnehager i Bergen pleier å bake pepperkakehus som de leverer inn til Pepperkakebyen. Det er utrolig fint laget til og gir fullt utslag på julestemningen! I år er det Ibens tur til å oppleve flere herlige byggverk av deig og glasur (det lukter helt fantastisk!). Alle barn som bidrar til byen får diplom og medalje, som Iben naturligvis allerede har satt stor pris på.

mandag 18. november 2013

To hjerter, to år.

I dag er to år siden Askil og jeg satt å drakk fredagspils sammen på Naboen. Vi har fått til mye i løpet av disse årene og mer fint skal det bli. Hurra for oss!

søndag 17. november 2013

Ornamenter.

Det er alltid gøy å fullføre en idé som plutselig daler ned i hodet, og om man blir ekstra nøgd med resultatet er det enda bedre! 
 Jeg har laget ornamenter til juletreet vårt i leire og akryl og brukt hampetråd til oppheng. Det er mange gode ideer til jul og i morgen skal jeg rydde til et verksted/arbeidsrom i den minste boden vår. Det blir en del poser, esker og ting når man holder på med kreative sysler og det skal blir godt å slippe å okkupere spisebordet eller være bekymret for at Iben skal få tak i  ting som ikke er egnet for små. Og ikke minst få tellekanter!

fredag 15. november 2013

Gledelig fredag!

onsdag 13. november 2013

Big wheel keep on turning.

 I går kom bursdagsgaven til meg selv i hus! Og jeg kunne ikke vært mer fornøyd! Jeg har ikke syklet siden førjulsturen til København for 4 år siden og da på Københavnske gater ( takk Gud for sykkelfelt!) med rødvinsgløgg i magen og tunge poser fra Søstrene Grene på styret. 
Men en liten prøverunde etter montering på "tunet" bekreftet ihvertfall at man ikke glemmer det når man har lært å sykle. Nå mangler bare hjelm og barnesete, så er vi klare for asfalten! 

tirsdag 12. november 2013

Tjuvstart.

Jeg fikk et akutt behov for juleknask i går og bakte tyske skiver. Dette er den julekaken min mor gjør best, så det var gode barndomsminner når jeg smakte den første. Den skal absolutt bakes til jul! Det fortsatte i dag når jeg plukket med meg to svibler fra den lokale blomsterbutikken (alltid kjekt å støtte opp om de lokale butikkene!) og så måtte jeg sette på en av mine favorittplater med julemusikk. Og jeg blir helt tullete glad av juleting på pinterest. Godt det er advent om to uker!
Nydelig kaffimat uansett hva kalenderen viser. 

mandag 11. november 2013

Dyne.

Da jeg var liten og sjuk var det alltid stas å få ta med dyna inn i sofaen. Da fikk jeg brødskiver og saft servert på brett og mamma passet godt på meg. Iben har tilbrakt dagen i dyna på sofaen eller på skulderen min, det er som forkjølelse er røffere på en liten kropp og det går ikke an å forklare at det hjelper å drikke og hvile. Nå har hun endelig funnet god søvn(men høres ut som en purrende katt stakkar), jeg drikker kaffe, ser Downton Abbey og er glad jeg ikke må ut i stormen. 

søndag 10. november 2013

Farsdag og mammahjerte.

Tenk at vi feirer farsdag for andre gang! Vi koste oss med eplekake, kaffe og presanger når vi kom tilbake fra vår lille mini-weekend. I går sjekket vi inn på hotell i byen og spiste en nydelig tre retters på Lysverket med fine folk! For en opplevelse, ikke bare var det så fint å være med gode venner jeg har kjent i årevis, men maten var helt nydelig! Dette var også aller første natten Iben og jeg var vært borte fra hverandre. Iben var i de tryggeste hender hos bestemor og bestefar hjemme i sin egen seng, men det var veldig rart å ikke være der. Men en gang må jo være den første. 

lørdag 9. november 2013

Eplekjekk.

Vi fikk med en bærepose med fine epler fra Balestrand sist vi var på Dale og siden det er farsdag i morgen er det veldig kjekt med kake! Den blir aller best om den bakes kvelden før!

50 gram godt smør, 1 egg, 1 1/2 dl sukker, 1 1/2 dl melk, 4 1/2 dl hvetemel, 1/2 ts kanel og 1 ss bakepulver. Til fyllet tar du 3 epler, 2 ss sukker, 1 ss vaniljesukker, 2 ts kanel og en neve hakkede mandler. Jeg bruker helst ballongvisp i stedet for maskin/stavmikser, da føler jeg den blir luftigere.
Smelt smør og la det avkjøle. Pisk egg og sukker sammen, tilsett smør og melk. Bland det tørr sammen i en bolle og vend den inn i den våte blandingen i fire omganger. Vask og del eplene (jeg liker å ha skallet på) i tynne båter, legg de sammen med sukker, kanel og vaniljesukker i en brødpose og rist løs! Hel røren i en smurt springform med bakepapir i bunn, legg på epler, jeg liker å dytte de litt ned i røren. Ha over hakkede mandler. Stekes på 180 grader midt i ovnen i ca 50 minutter. Serveres med pisket krem og god kaffi!

fredag 8. november 2013

Gledelig fredag!

onsdag 6. november 2013

Jol, jol, heilage jol!

Paper snowflakes
lin
contemporary-holiday-decorations.jpg (570×498)
felt-snowball-ornaments
Vanligvis pleier jeg å holde ut til 1. desember før jeg begynner å tenke på juleforberedelser. I fjor var alt en lyserosa ammetåke og jeg gav litt blaffen i bakst og pynt. I år starter jeg noen uker før og gleder meg stort til å pynte til vår første jul i eget hus. Iben forstår nok ikke så mye av det i år heller, men gleden over knitrende julepapir, glitter og søte mandariner er alltid fin å se.
Hvert år har jeg som mål å lage de fleste presangene og dekorasjonene selv og det føles godt å kunne gi vekk ting som er personlige og litt på siden av handelsstandens kjøpepress. Hva lager du selv?

tirsdag 5. november 2013

Fin start.

 Tusen takk for alle fine hilsener i dag! Jeg er et utrolig heldig menneske! Dagen startet med frokost på Litteraturhuset (kan varmt anbefales!) for oss alle tre.Det har vært en veldig fin dag og jeg gleder meg til feiring på lørdag med gode venner ute (og overnatting på hotell med barnevakt hjemme!). En veldig fin start på trettiårene kan man trygt si! Jeg har fått så mange fine pakker i dag:
Herlige produkter til hjemmespa
Parisvotter fra den kjekke gjengen i Trondheim
Iben hadde (helt sikkert med hjelp fra far) funnet et veldig fint kort
En liten gave til meg selv, en kopp fra serviset vi ønsker vi oss til neste år.
Nydelig øredobber fra min favorittsmykkebutikk Virgo
Lotusskål
Chanel no 5 fra min mor
Og helt fra Amsterdam kom denne lekre melkemuggen fra min kjære JM.
Og ikke minst generøse bidrag til kamera/sykkelkontoen. Jeg har bestilt meg en fin sykkel og gleder meg til å tråkke rundt!

Tradisjonen tro kjøpte jeg med hjem to kakestykker med "Hvit dame" med makronbunn fra Helgesens konditori på Tårnplass, erkebergensk! Igjen, tusen takk!

3.0

Kjære meg. I dag er jeg 30 år. Hele tre tiår har jeg vært til. Jeg har fått lov å gjøre mye som fint, rart, skummelt, anerledes, hverdagslig, magisk og modig.
Jeg har født et barn.
Jeg er mamma til en lykkelig og trygg jente.
Jeg skal dele resten av livet mitt med en mann som jeg følte fra første stund var rett for meg.
Jeg eier hjemmet mitt.
Jeg har endelig begynt å finne ut av hva jeg vil bli når jeg blir stor.
Jeg tør å snakke til fjortiser som sniker foran eldre og barnevogner.
Jeg kan bruke en drill.
Jeg kan lage brun saus fra bunnen av.
Jeg har lært meg å like smaksrike oster og oliven.
Jeg kan sy et plagg.

Jeg er blitt meg.

søndag 3. november 2013

Søndagstur.


 I dag tok vi turen til Dale alle sammen for søndagsmiddag hos bestemor og bestefar. Det er alltid kjekt å sette seg på toget og komme ut av byen for noen timer. 
Vi fikk herlig middag, bakte Balestrand-epler og kake til dessert. Iben var i strålende humør og fortsatt med å reise seg opp, gå noen steg og sette seg trygt på rumpa igjen. Med en entusiastisk heiagjeng rundt seg! 

lørdag 2. november 2013

Ut å gå.

 Iben er blitt veldig glad i å gå, med gåvogna inne eller holdene i en hånd. I dag gikk hun hånd i hånd mellom mormor og meg, hele veien fra Smakverket og til Landmark uten stans. Hjemme i kveld reiste hun seg og har gått flere skritt om gangen over stuegulvet uten hjelp.
Veldig kry jente og svært stolte foreldre (som nå må passe ekstra godt på)

O' du som metter liten fugl.

Iben har fått kjekk ny matboks i bursdagspresang av mormor (med tilhørende drikkeflaske og sitteunderlag i tova ull). Da i dag fikk den være som lunsj med på Smakverket. Men Iben synes mammas ciabatta med aioli var mye mer spennende.