søndag 31. mars 2013

Snart vår!


fredag 29. mars 2013

Bypåske.


Vi jobber oss gjennom flyttelasset og begynner å komme på plass. Det er utrolig hvor mange ting man har samlet opp i løpet av årene. Men med mange boder, skaper og rikelig med skap på kjøkkenet får alt en plass. 
Enn så lenge har vi ikke nett, men det er ikke noe å vise fram her ennå. God påske fra oss i Bekkeveien!

mandag 25. mars 2013

Hurra for 5 måneder i dag!


Iben markerer dagen med å sitte i sportsvogn, kjøre buss og kose masse på bestemor og bestefar. Vi har kommet et godt stykke på vei med flyttingen, malt stuen og montert IKEA-møbler. Vi er så heldige å få fantastisk god hjelp fra Askils foreldre og i morgen kommer min mor. Gode tider, men hektiske tider. Men guri, så nydelig vårt nye hjem blir!

torsdag 21. mars 2013

Nu kjör vi!

 I morgen overtar vi leiligheten og kan begynne å komme i hus! Døgnet skulle helst hatt 4 timer ekstra, det er overveldende mye som skal gjøres før vi i det hele tatt flytter en kasse. 7 år i Marken skal pakkes ned og det er en prosess å velge ut hva som skal være med videre.
Vi har heldigvis god hjelp til den store flyttedagen (tar gjerne i mot mer altså!) og tenker at forarbeid er tingen. En lykkelig uvitende Iben gleder seg mest til at mormor skal komme og bo hos oss i en uke. Vi snakkes på andre siden av flyttelasset! God påske!

søndag 17. mars 2013

Toging.

Det er en stor glede å ha besteforeldre en liten time unna. I går trengte vi litt stueforandring og tok toget til Dale for en kjekk lørdagstur. Iben har pleid å sove seg gjennom turene, men nå var hun våken hele veien og fulgte med. Det var ikke populært å få på lue og jakke når vi skulle av toget og hylte opp langs perrongen. Men sovnet fort når vi begynte å trille. Det ble lammemiddag, mos til Iben, dessert, oldemor, rulling på gulvet, både bestefar og bestemor på gulvet, glade lyder og akutt behov for søvn.  Fin lørdag synes Iben.

lørdag 16. mars 2013

Fin i tøyet.

Vi begynner å planlegge tidlig her i huset. Selv om det fortsatt er en stund til mai, navnefest og andre fine anledninger har jeg fintøyet klart. Jeg hadde en plan om å sy kjole til navnefesten selv, men har ikke kommet i gang ennå. Da er det fint med en backup. Det er noen vanvittige priser på barnebunader, selv om det er i kategorien festdrakt. Det ble fin stakk, skjorte og kyse for noen hunderlapper på Name It. Og min sølje fra barndommen. Selv har jeg ikke bunad (jeg ønsket meg videokamera i stedet.), men har en hemmelig drøm om å få meg en til 30 års dagen min. 

torsdag 14. mars 2013

Mens vi venter.

Jeg gleder meg til sommer, solvarme bær rett fra buskene, iskaffe, Balestrand, Østlandet, bade, blomster, iskrem, solkrem, bare legger, solbriller, frokost i hagen, venner som kommer hjem, konserter, cava, sommerkjoler og sandaler.

tirsdag 12. mars 2013

Værskifte.


Selv etter 12 år i Bergen er jeg like forbauset hver vår når man kan gå med Converse og solbriller en dag, så for å våkne opp med kalde tær og vinterhvite gater ute. Klassisk Bergen. Men det betyr innedag for Iben og meg. Når Iben er flink jente og sovner uten store protester sniker jeg meg til å gjøre litt pre-flytteforberedelser. Vaske gardiner, putetrekk, kaste mange gamle ting som ikke kan gies vekk, sortere i gamle papirer og lage huskeliste på ikea.no. Det føles overveldende noen ganger. Før Iben var det å kun å brette opp armene og jobbe til man stupte eller klokken ble alt for mye. Heldigvis kommer mamma over til Bergen som barnevakt når vi skal flytte og det er en fin løsing for alle parter. 
Det er mye flott å se fram til i vårt nye hjem; oppvaskmaskin (lykke!), metervis med kjøkkenbenk, å slippe fire etasjer opp med baby, veske og bæreposer, en fin uteplass med grønn port som er vår, dyrke urter, drikke kaffe i hagen når det blir sommer, skikkelige soverom og vite at vi eier vårt eget hjem. 
I mens har jeg solskinn i vase på spisebordet. God tirsdag!

søndag 10. mars 2013

Kis.

Derfor bør man holde seg til menn.

fredag 8. mars 2013

Gledelig fredag!

Fredagssysler.

 Et stopp innom favoritt blomsterhandlen og kjøpe tulipaner til helgen.
Blå himmel og fine hus.
 Vindusshopping og imaginær ønskeliste til vårt nye hjem.
 Iben sov godt og testet ut sin nye anorakk.
 Utstilling fra Kunsthøyskolen.
 Kaffepause for mor på Smakverket.
Våken Iben. På tide å komme seg hjem.

onsdag 6. mars 2013

Bøy og tøy.

mandag 4. mars 2013

En skikkelig fin ettermiddag.

Resten av kvelden brukes på ikea.no.

Hurra!

Etter å ha ventet i det som føles som en evighet av en helg fikk vi endelig avklaring i dag.
Vi får leiligheten! Det er en helt vanvittig god følelse! Og nesten for godt til å være sant at vi fikk denne til den prisen, ingen andre i budrunden og med forkjøpsrett i et veldig heftig boligmarked. Kanskje alle årene med å hjelpe gamle damer over veien fikk uttelling?
Nå skal vi bare nyte det å planlege hvordan vårt neste hjem skal se ut og hvordan vi skal ha det. Vi skal kun male noen vegger, ellers er den perfekt. I kveld feierer vi med sushi og bobler i de nye Ittala-glassene jeg kjøpte i innflyttingspresang til oss selv. Sprekkfull av glede!

søndag 3. mars 2013

Fin søndag.

Endelig søndag! 
Vi har hatt en fin ettermiddag med kaffebesøk av gode venner og lille V på 4 år. Det ble babyprat, tegneblanter, husprat og mye kaffe. En fin avveksling fra en helg som har vært ganske opp og ned. Vi kom oss på Ibens første loppemarked, fant fire flotte vannglass, traff på G som jeg ikke har sett siden i sommer og trillet lang tur. Vi gruegleder oss naturligvis til i morgen og setter stor pris på alle som krysser fingrene og har trua på våre veiene. Det blir en lang natt og en lang morgen.

lørdag 2. mars 2013

En lang helg.

Vanligvis er vi over middels glad i helg her i huset. Denne helgen kan godt blir ferdig nå. Fredag skulle vi egentlig få svar på om vi fikk kjøpe leiligheten. I følge vår megler skulle fristen gå ut ved arbeidstids slutt. Siden vi av erfaring vet at det kan variere fra klokken 14.45 til 16.30 bad vi megler ringe BOB for en oppklaring. Det ble ganske dårlig stemmning i heimen når det viste seg at fristen gikk ut ved midnatt 1 mars. Og siden ingen i BOB jobber på lørdager, som den nonchalante saksbehandleren svarte meg, får vi ikke vite om vi nå er boligeiere før mandag morgen. Eller når de har gått igjenom sakene, som den samme nonchalante damen svarte meg når jeg prøvde driste meg til å spørre om når vi kunne forvente en avklaring.
Dette er et utrolig merkelig system. Jeg sjekket opp i hvordan andre boligbyggelag praktiserer forkjøpsrett og frister og ingen andre gjør det slik som BOB. De andre har frist på dagtid og slik at det er virkedag dagen etter.
Det å legge fristene til midnatt fredag og ikke la folk få svar før mandag er urimelig, særlig når man allerede har ventet i 10 dager siden man fikk tilslag på et bud.
Så vi vet ingenting. Mandag kan bare komme. Vi er klare.