mandag 30. juli 2012

Reprise.

De fineste blomstene i nabolaget står gjemt bak det samme ugresset hvert år. Og bare jeg vet at de er der. 
God mandag og håper den første jobbedagen etter ferien har vært fin!
(Tidligere plukketurer 1 og 2)

søndag 29. juli 2012

Knipserier


Denne ukens små knipserier, det er gøy å se så mange kjente navn bak de fine bildene!

fredag 27. juli 2012

De siste dagene.

 bursdagsgave med "kulturelt" kort til fine Ida
 kontorplassen min begynner å ta form
blomster i taket
 morgenkaffe i krus som svigermor vant på basar når hun tok lodd i min kjæres navn
 mjuke og varme gaver til vesla
og redebygging.
I dag er siste skikkelige feriehverdag før det braker løs igjen på mandag morgen kl 7.30. Slutt på lange morgener, late frokoster og å ikke gå ut av huset før klokken 12. Noen andre som føler de skulle hatt en uke til? Men vi har hatt en nydelig sommer sammen, med familie, bare oss to i romantiske omgivelser og nye steder vi gleder oss til å besøke igjen.
Hva har vært ditt høydepunkt i sommer?

mandag 23. juli 2012

En ny verden.

I dag fikk jeg min nye telefon i hus, så dette er første innlegg på farten!

søndag 22. juli 2012

Det lange året.Tenk at det er gått et år. 
I fjor satt mamma og jeg i trappen på Kaffekompaniet, jeg drakk cortado, mamma cappuccino, vi hadde makroner i fire farger og planla om vi skulle lage sen lunsj. Vi dro hjem og rundt halv fire ville jeg sjekke nettavisene. Store svarte overskrifter med rød bakgrunn og helt meningsløse beskrivelser av hva som hadde skjedd i gaten jeg alltid går gjennom når jeg er i Oslo på møter. Ettermiddagen fortsatte i sirup-tempo og med beroligende meldinger om at de vi hadde i Oslo hadde det bra. Men så snudde alt. 
Alt skjedde 20 minutter fra der vi har alle våre nærmeste. Kvelden og natten ble ufattelig lang. Når jeg våknet dagen etter satt mamma i stuen og fortalte at så fryktelig mange var borte. Det var godt å møte opp på den Blå Sten og se at det var lov å kjenne på de vonde følelsene selv om man ikke kjente noen direkte. Regnværet og de grå skyene i dag virker helt passende. Og i morgen er en ny dag og veien videre. Aldri glem.

lørdag 21. juli 2012

Speil.


Strengt.


fredag 20. juli 2012

Ciderhuset.

I går besøkte vi Ciderhuset her i Balestrand. Helt nydelig mat, utsikt og selskap.

torsdag 19. juli 2012

Postkortfint 2

* den lille snakkeboblen er rommet og altanen vi hadde!

onsdag 18. juli 2012

Postkortfint.
For et nydelig sted å våkne opp. Det lukter så rent og måkene er de eneste som snakker høyt. Rommet er fantastisk, vi har badekar (!) og skal spise en herlig middag i kveld. Gatene er fulle av hvite trehus med lubne rosebed, epletrær og vinduer med heklede gardiner. Jeg kjenner allerede nå at jeg gleder meg til å ta med lille bolla vår hit de neste årene. Livslykke!

tirsdag 17. juli 2012

Fjorden, baby!

Fjorden det er snakk om er Sognefjorden og i dag går turen til Balestrand for en liten ferie med fine folk og en hotellovernatting jeg virkelig gleder meg til. Om jeg får som jeg håper blir det en tur til bokbyen i Fjærland og lunsj her. Været er dessverre spådd klassisk Bergenssommer; ca 16 grader og regn. Men jeg tar med meg badetøy og satser på noen tak i fjorden med innebygget badeball. Det skjer jo ikke hvert år!
Solhatt fra Monki, handlenett i resirkulert bomull fra denne damen på Etsy, sandaler fra H&M, kjole fra River Island, solbriller fra Miu Miu, nydelig duft fra Elizabeth Arden og bikini fra Ellos.

søndag 15. juli 2012

Lille blå.De aller minste og fineste blå blomster vokser rett utenfor døren min hver sommer. Jeg føler den sammen barnslige gleden hver gang jeg plukker med meg en liten bukett og setter i vinduet.

Optimist.


fredag 13. juli 2012

Det beste måltidet.


Jeg tenker fryktelig mye på mat om dagen. sikkert fordi det er mange av mine favoritter som ikke er så bra for meg. Noen små sukk foran ostedisken blir det, men jeg tok meg selv i nakken når jeg ble skuffet over at det kommet en frosenpizza med brie. 
Om du kunne velge helt fritt, hvordan skulle den beste matdagen sett ut? Hva skulle du hatt til frokost, hvor skulle du spist lunsj, hva skulle middagen bestått av og ikke minst hva skulle man hatt til kaffen?
Jeg ville startet med hotellfrokost, gjerne på Gyldenløve eller Terminus. Det er noe eget med å starte dagen slik. Jeg ville gått flere runder, masse camembert, brie, marmelade, kaffe, bakverk og egg. Til lunsj ville jeg gått på Godt Brød, solsikkerundstykke med all verdens godsaker på og økologisk juice fra Rekruttfrukt. Den aller beste lunsjen jeg til nå har spist var salat med kalkun og lun gårdsost i Den franske sal i Oslo (du kan også få en skål med Valrhona til kaffen!). Til middag skulle det var hjemmelaget tapas med mange venner rundt bordet. Mine tapasfavoritter er ovnsbakte poteter, dadler i bacon, grønne oliven, surdeigsbrød, kjøttboller i tomatsaus, skinke, Manchego, osteboller og hjemmelaget aioli. Den perfekte dessert ville vært pannacotta med solbær og en skikkelig espresso tilslutt.
Hva vil du ha?