torsdag 28. juni 2012

Å ønske seg noe fint.

Alt fra Anthropologie.

onsdag 27. juni 2012

Poladots and moonbeams


Det er nydelig vær i Bergen i dag, men selvfølgelig kan det ikke vare. Jeg nyter de små glimtene jeg kan få. Knapt to uker igjen før sommerferien starter og vi skal en liten tur til Østlandet. Og så videre til Balestrand. Det er noe spesielt å tenke sommergarderobe, særlig i år. Til nå har jeg vært heldig å funnet mage-vennlige klær i min smak uten at det skriker "mammmmaaaaaklæææær". Jeg har bodd i denne kjolen siden jeg kjøpte den i april, den passer fortsatt perfekt og magen har mye plass. Og veldig meg. De perfekte ettermiddagene tilbringes i kaffetrappen med solkrem på nesten, tørkle på hodet og lett lesestoff i fanget.
Klassiske Wayfare-briller fra Ray Ban, blomstrete sjal fra House of Fraser, veske fra Monki, kjole fra Indiska,  sandaler fra Oasis, solkrem fra Clinique og neglelakk fra Chanel i fargen "Jade".

mandag 25. juni 2012

A room with a view.I sommer skal jeg sove på dette hotellet. Åh, som jeg gleder meg!

En liten meg.Det er rart å se på barnebilder av meg selv og vite at om noen måneder kommer det en liten jente som blir kanskje litt lik. 

fredag 22. juni 2012

Flink, flink, flink!


Hva er du flink til? Man er ofte for dårlig på å minne seg selv på hva man er god på. Det er lett å feige ut fordi man tror man ikke klarer ting. Hjartesmil hadde en ganske så fin oppsummering og jeg synes alle burde gi segselv en high five og tenke gode tanker om egne evner. Her er det jeg synes jeg er skikkelig god på:
- lage mat uten oppskrift, gjerne ting jeg ikke har laget før.
- reise alene
- huske å skrive ting i kalenderen
- skippertak
- finne skatter på loppemarkeder eller Fretex
- huske sangtekster
- ta fotbad
- fjerne trefliser fra barnefingre
- finne fram uten kart på nye steder
- pakke inn presanger
- være rask på badet
- svare på tekstmeldinger
- få klappe fremmede katter
- få plass til selv den største klesvask på et stativ
- snakke med fremmede
- planlegge reiser og billetter
- ringe bestemor
- huske bursdager

torsdag 21. juni 2012

Virgo i ny drakt.

Butikken Virgo har startet opp igjen i nye lokaler i Lille Øvregaten 15 og i dag var første dag.
Den har de nydeligste øredobber og smykker i feminine toner, sobert vintage-preg og flotte småting til huset. Jeg er så heldig å være eier av det par blekrosa perleøredobber herfra og de er mine favoritter! Dette er det perfekte stedet for å finne en flott veninnegave eller sende kjæresten om han er rådvill på hva han skal gi deg! Butikken finner du her.

onsdag 20. juni 2012

Honning.

 
Når man ikke har farget håret slik man pleier de siste fem månedene, dukker det opp andre toner. 
Sånn helt plutselig.


mandag 18. juni 2012

Sånn går no dagan.

Pus, pledd og pute. 

søndag 17. juni 2012

Duftminner.


Glamourbibliotekaren  hadde denne uken et innlegg om hvor mange minner som kan komme  tryllende fram ved et lite sniff på en parfymeflaske. En parfyme som har fulgt meg i mange år er Noa fra Cacharel. For meg minner den meg om min første sommer i Bergen. Jeg var 17 år og flyttet hit alene til et usett rom i Marken.  Når den første utbetalingen kom fra Lånekassen følte jeg meg som verdens rikeste. Mine første innkjøp var en sort vintage fløyelsjakke, Campersko og en nydelig parfyme (som en kollektivvenninne hadde på badet). Det var mitt første parfymekjøp, jeg følte meg så voksen når jeg gikk ut av parfymeriet med den lille sorte plastposen med gull logo. Jeg feiret så videre min dannelser med en skikkelig fransk brie fra Kjøttbasaren og en kruttsterk americano på Kaffekompaniet. Jeg leste Morgenbladet for første gang i heftig koffeinrus med noen dråper Noa bak ørene. Det var ikke så skummelt å være alene i Bergen likevel. Jeg har alltid denne parfymen i døren på kjøleskapet, den minner om slike opplevelser, om kollektivet med Marte og de andre jentene, sko som løp over brostein, de grønne benkene ved Lille Lungegårdsvann og de første årene i byen som betyr så mye for meg. 
Har du en spesiell parfyme?

lørdag 16. juni 2012

Lørdagsmat.
Lørdag og søndag er det endelig tid til solid matfest. Det begynner med en solid frokost med nystekt brød, den store presskannen og legge planer for dagen. Godt Brød kan man kjøpe "Helgeposen" for 150 kroner, den inneholder et valgfritt brød, en boks frokostblanding og en pose valgfri kaffe. Kaffen var nydelige Bourbon Jungel fra Solberg&Hansen. Frokostblandingen var like god som den så ut som, herlig med vaniljeyoghurt og bringebær.
Rosa oppdaget at det var litt kjøttpålegg igjen og ventet tålmodig på stolen. Til middag prøvde jeg å gjenskape et av de beste måltidene jeg har smakt; denne gangen en middagssalat med kylling, tranebær, krutonger og linser. Fine belønninger etter en deilig lørdag med innkjøp, mange fine kjentfolk og to barnevognbutikker.
God lørdag!

torsdag 14. juni 2012

Bolle.onsdag 13. juni 2012

Varm og god.


Varm og god på en feberaktig-måte desverre. Det er ikke bare å hive innpå med tabletter og andre remedier som vanligvis pleier å kurere elendigheten. Hvile, godt med drikke, masse mat og en varm pusekatt som hviler hodet sitt på magen min. Jeg legger ved et lite bildedryss for å muntre meg selv opp, de fineste ting i bildeform. Snakkes snart.

søndag 10. juni 2012

Hviledag.I sommervarmen er det viktig å ikke gjøre mer enn man orker.

Kaffesøndag.

 To gode cortadoer med hjerte i trappen.
 Prikkekjole som kostet like mye som to dagens kaffe.
Årets første og siste mini-ismocca, ihvertfall fra Helen.

Brødskive med gauda og den fineste salaten på Misjonen.