onsdag 17. august 2011

Danse!

gif make
Til denne sangen.

Krok og krinkel

Hurra for nye og gjennomførte cafèr i Bergen!
Selv om jeg naturlig nok frytelig partisk ovenfor den lille kaffe-saken i Nedre Fjellsmug,
er Krok og Krinkel Bokcafè hjertelig velkommen i Lille Øvregate 14.

Translation: New cafè in Bergen!

tirsdag 16. august 2011

Blomstrende kål.


Skikkelig hjemmlaget blomkålsuppe er ikke vanskelig. Og ikke tar det lang tid heller.

400gr potet i små terninger, 1 ts smør, 5 dl kraft, 400 gr blomkål i små biter, 100 gr smør, 6 dl melk, en vårløk, salt&pepper etter smak og litt revet muskat.

Stek potetene i 1 ts smør til de er møre. Smelt smør i en gryte og rør inn mel, spe ut med kraft til du får en klumpefri saus. Ha i melken, salt&pepper og muskat. La småputre under omrøring i 5 minutter. Ha i potet og blomkål og la det putre i 10 minutter. Bruk stavmikser for å få en jevn suppe. Ha i finhakket vårløk rett før servering.

mandag 15. august 2011

Slik det alltid burde slutte:


..og så levde de lykkelig i alle sine dager.

søndag 14. august 2011

De ti beste grunnene til å elske Bergen:

1. Det lille Kaffekompaniet er selvfølgelig på førsteplass. Bergens beste kaffe, fineste trapp å drikke kaffe i, dyktige baristaer og koselige stamgjester. Et av særpregene til DLK er at alle årstider er perfekte der; ismocca i solen om sommeren, varm te og levende lys når det er høstlig og regn ute, varm sjokolade med krem og julejazz når man har handlet julegaver og den første ute-kaffen på benken så fort det blir vårlig.

2. Fretex Strandgaten er mitt lille skattekammer. Jeg har funnet de nydeligste tekstiler, sko og kjoler her i alle år. De har en egen avdeling med retrokjoler og tilbehør (overpriset, spør du meg) men du kan kan finne mange flotte ting fra dette tiåret også.
Forøvrig er dette Norges eneste Fretexbutikk med rulletrapp!


3. Jassbox er et klubkonsept den siste fredagen i måneden. Det holder til i ærverdige Bar Ambrosia på Grand Hotel Terminus. Det er live musikk og svette på dansegulvet til langt på natt til deilige toner fra DJ Espen Horne. Stive priser i baren, men alltid gratis inngang.

4. Skal man på sitt første stevnemøte kan jeg ikke tenke med noe finere sted enn Naboen Pub. Man går gjennom restauranten, ned trappen og setter seg ved bordet i hjørnet. Kinoen ligget et steinkast unna, så stedet er perfekt å gå etter en god film. 
Uformelt, belysning som gjør alle vakre, deilig ølutvalg og pubmat til svært fine priser. Mine favoritter er Bayer med stor B, en skål med potetsnacks og tre dipskåler.

5. Lerøy Mat i kjelleren på Galleriet passer nok ikke helt til en students lommebok, men noen små utskeielser kan man unne seg. Brød fra Kolonialen, franske lemonader, oster, makroner og veldig god plukkfisk i varmmatdisken.

6. Godt Brød ved Fløibanen er min ta-med-lunsj-favoritt. Mellom kl 10 og 14 får du et påsmurt rundstykke, valgfri bolle og en flaske økologisk saft for 90 kr. Masse deilig pålegg, friske grønnsaker og virkelig gode boller. En av mine favoritt sysler er å kjøpe med meg herfra og gå trappen opp til Det lille Kaffekompaniet og kjøpe kaffen min her.
Og spør man den hyggelige baristaen om man kan spise medbrakt, er det som regel ikke noe problem.
Bergen Offentlige Bibliotek med Strømbroen. Ca 1920 Foto: Atelier KK

7. Jeg har tilbrakt mange timer på Bergen Offentlige bibliotek, særlig i musikkavdelingen. Man kan lære seg mye mellom radene med skjønnliteratur også. Og selvfølgelig, helt gratis.

8. Hagen til Latinskolen er en liten perle om sommeren. Det er egentlig et museum, men den lille hagen er perfekt for avislesing, kaffemesking (Kompaniet er en liten rusletur unna) eller en medbrakt lunsj på pledd.

9. Et av mine favorittsteder på Fløien er Revurtjern. Det ligger en liten tur oppover fra selve Fløien. Man kan spise under tak eller på en benk ved vannet og utsikten er nydelig. Tenk at dette er bare noen minutter fra Bergen sentrum!
10. En "voksen ting" jeg har begynt med er å kjøpe en bukett med blomster til helgen.
Jeg går forbi Tone Blomst på vei til jobb. Damene i butikken er like skjønne som blomstene de selger og jeg liker best butikker hvor man bruker gammeldags gråpapir til innpakkning. Og som bildet viser er det en øyefull å bare gå fordi.

Translation: My top 10 reasons for loving Bergen

Eggoisme


Hardkokte egg er fast på søndager. Husk å velge "glade egg"  fra glade høner så langt du har muligheten.
Det vil si ekte gårdsegg, økologiske eller frittgående.

Om du har Dagbladet fra i går, kan man lese en artikkel om helesegevinsten av egg!

Translation: No Sunday breakfast without hard-boild eggs.

mandag 8. august 2011

Du vet du bor i Bergen når...

...du hopper av lykke når man finner et par Viking støvler i en nydelig grønntone på salg.
Og selv om dette nå er det fjerde paret med støvler jeg har.

Translation: You know you live in Bergen when having four pairs of rain boots seems normal.

søndag 7. august 2011

Barnehage.


Den grønne, den røde, den gule og den blå.

torsdag 4. august 2011

Tigerkrukke.


                                              

                               
"Tiger in a jar" er et fabelaktig kreativt ektepar som lage de nydeligste matfilmer, fotograferer og gir deg insprasjon til både hus og hjem.

Translation: "Tiger in a jar" is my new favorite!

mandag 1. august 2011

Blåbær





I dag var første dag tilbake på jobb etter tre ukers herlig fri. Det ble en meget rolig og bedagelig dag som fortsatte med en kveldskaffe, en liten kjolebelønning og blåbærpannekaker til kvelds. Det slår meg at Rema 1000 (ihvertfall her i Bergen) har plutselig fått mer skikkelig frukt og friske bær, uten at kostnaden er latterlig.
Så da kan man skjemme seg bort både med en nykjole og pannekaker på alminnelig mandag.

2 egg, 1/2 dl sukker, 2 ss godt smør, 1/2 salt, 1 ts kanel, noen dråper ren vanilje*, 1ts natron, 2 dl Fibramel, 1 dl hvetemel, 3 dl melk, 2,5 dl blåbær og smør til steking

Har du mulighet til å la røren svelle noen timer før steking, blir den aller best.
Pisk egg og sukker, ha i alt av krydder og vanilje, ha i melk og smeltet smør, vend inn melet en god skje av gangen.
Jeg blander ikke bærene i røren, jeg lar pannekaken steke litt på medium varme, så har på bær og bruker lokk resten av steketiden. Server med et lite melisdryss!

* har du ikke dette kan jeg anbefale vaniljesukkeret til Søstrene Grene!

Translation: I made blueberry pancakes today!