søndag 31. juli 2011

Når livet...


...gir deg sitroner, lager man limonade.

(eller kjøper og nyter)


Translation: When life gives you lemons, make lemonade.

fredag 29. juli 2011

Reprise : Hej hej.

Fine Teres som har den nydelige bloggen "Mina bestyr" hadde dette innlegget for lenge siden. Tenkte jeg skulle prøve igjen, siden jeg er fryktelig nysgjerrig på hvem de flotte menneskene der ute er!
Så hva med en liten brukerundersøkelse? Fyr løs i kommentarfeltet! ♥ 
  • Hva heter du?
  •   Blogger du? (skriv gjerne adressen!)
  •  Har vi møttes i det virkelige livet?
  •  Husker du hvordan du fant fram hit?
  •  Hva liker du best på bloggen?
  •  Hva skulle du ønske jeg skrev mer om?
Translation: a little survey to find out who all these sweet people who reads my blogg are.

torsdag 28. juli 2011

Den grønne bolle.


Ganske enkelt spinatpasta, frisk basilikum, grønne oliven og ruccola.
Gledelig middag!


Translation: an easy dinner; spinachpasta, fresh basil, green olives and ruccola.

tirsdag 26. juli 2011

Soupe du jour


Det er som det plutselig er blitt høst ute. Det regner, folk er bleke og det ligger en melankoli over gatene. Det er godt å lage trøstemat, slå av tven, tenne lys og krype opp med teppe rundt deg og være med de man er glad i.
Denne suppen er inspirert av fransk løksuppe og god og varm i magen for de vonde dagene som kommer.

1 1/2 l vann, 3 stk buljongkuber, 4 stk medium gule løk (ca 600 gr) kuttet i strimler,
1 ss. godt smør, 1 ss. farin, 2 laurbærblad, en liten klunk trøfelolje (eller hvitvin), salt&pepper og en neve revet ost per skål

Kok opp vann og buljong i en stor gryte. Smelt smør i en stekepanne og ha i løken. Stek til den er gylden, ha i salt, pepper og sukker. La det surre i fem minutter. Ha løken i gryten og la det koke opp og småputre i 5 minutter. Sett stekovnen på 200 grader og øs opp suppen i 4 ildfaste boller ( dette er nok til fire pluss en skål til lunsj dagen etter).
Ha en neve med revet ost over og gratiner i ovnen til osten et smeltet og gylden.

Translation:It's like it just became fall outside, so making a onion-soup seems like a comforting thing to do.

mandag 25. juli 2011

Tre små ting.


5 frosne jordbær, en banan i en blender og hell det over en halv boks vaniljekesam i en skål.


Translation: 5 fronzen strawberries and a banana in a blender and mix it togheter with vanilla-flavour Kesam (or Yoghurt)

søndag 24. juli 2011

Når ord blir meningsløse.


Jeg prøver fortsatt å innse hva som har skjedd.
Jeg stod opp til gudstjenesten i dag. Det å se vår Konge gråte side om side med mannen i gaten er en mektig opplevelse. Alle de vakre og kloke ord, omsorgen fra vilt fremmede, blomster og lys. Men nå kommer også enkeltskjebnenenes drama.
Tårene triller hvor hver nyhetssending, for hver tale 0g smilende bilder av unge liv som ikke er mer.

Når dette skjedde satt min mor og meg her hjemme og hadde spist lunsj. Jeg hadde tilfeldigvis gløttet innom nettavisene og det stod det om at det hadde vært en kraftig eksplosjon i Oslo.  Jeg begynte å  klikke rundt på Facebook og sende tekstmeldinger for å se om mine kjære i Oslo sentrum hadde det bra (og det var de alle sammen ♥).

Vi ble sittende med nyhetene i bakgrunnen. Plutselig kom en liten linje opp nederst på skjermen; "skyting på Utøya", vi småhumret litt, skyting der? Den lille øya, 15 minutt fra der all min nærmeste famile bor. Det måtte være en merkelig misforståelse.

Og så kom det. Virkeligheten vi ikke ville vite av. Det ufattelige.

Nærmere nitti døde. Det er et motbydelig tall. I min barnehage er det 32 barn. Jeg prøver å sette det i perspektiv ved å gange det med tre. Det er absurd.


Vær en vind for andre nå.

lørdag 23. juli 2011

En nødvendig sannhet:

Mitt lille land.


En del av meg håpet av det bare var en vond drøm når jeg våknet i morges.
Bildene jeg hadde på netthinnen når jeg la meg til å sove, var der ennå.
Bilder av livløs mennesker i vannet, glass i Oslos gater, blod, tårer og Jens Stoltenberg.

"Vi er så få her i landet, hver fallen er bror og venn" Nordahl Grieg

Og det er så sant.

fredag 22. juli 2011

We ♥ Oslo

lørdag 2. juli 2011

Grønnsakslasagne


Du trenger: 2 ss olivenolje, to fedd hvitløk, en rødløk, 4 gulrot, en squash, 250 gr sjampinjong, 2 gode never frisk basilikum, ca 12 dl flytende tomat (hermetiske/kartong/min favoritt ), 2 dl vann, salt &pepper, en god klunk rødvin, pastaplater og uanstendige mengder revet ost.

Ha olje og finhakket hvitløk i en stor gryte og la det få en god temperatur. Hakk opp alle grønnsakene i passe store terninger og la det surre i 10 minutter. Ha i tomat, vann og grovhakket basilikum. Smak til med salt, pepper og rødvin. Ha i en ildfastform og legg lagvis med pastaplater. Avslutt med ost på toppen. Stek på 200 gr i ca 25 minutter. Ta den ut av ovnen og la den hvile gjerne en time før servering. Da blir den fast og mye bedre. La den få 10 minutter på nedeste rille før man spiser.